Sucuklu Tarifler / Sucuklu Karnıyarık Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Yufkaları düz zeminde açın. Dört eşit parçaya kesip 8 üçgen parça elde edin.

2 Yoğurt, 1 yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kâsede iyice karıştırın.

3 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK ve kaşarpeynirini dilimleyin.

4 Her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş tarafına sucuk ve peynir dilimlerini yerleştirin.

5 Yufkayı sigara böreği şeklinde yanlardan kapatıp rulo yaparak sivri ucuna doğru sarın.

6 Börekleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

7 Böreklerin üzerini bıçağın ucuyla karnıyarık gibi kesin.

8 Kesilen kısımlara birkaç dilim AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK yerleştirin.

9 Yumurta sarısını çırpıp fırça ile üzerlerine sürün.

10 Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

11 Sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 1/2 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK

    250 g taze kaşarpeyniri

    2 adet yufka

    1 adet yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 adet yumurta sarısı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler