Sucuklu Tarifler / Sucuklu Humus

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Haşlanmış nohutları, tahini, sarımsağı, limon suyunu, ılık suyu ve tuzu robota alın.

2 Pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar malzemeleri robotta iyice karıştırın.

3 Hazırladığınız karışımı bir servis tabağına alın. Üzerine kırmızı toz biber serpin.

4 AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ‘ları parmak kalınlığında dilimleyin.

5 Tereyağını bir tavada eritin.

6 İçerisine AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK’ ları ekleyin hafifçe kızartın ve ateşten alın.

7 Humusun üzerinde tereyağında pişirdiğiniz AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ‘ları ekleyin ve erimiş tereyağını da humusun üzerinde gezdirin.

8 Servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

    1 çay bardağı tahin

    4 yemek kaşığı ılık su

    2 diş sarımsak

    1 adet limonun suyu

    Tuz

  • Üzeri için;

    10 dilim AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    2 dal taze kekik yaprağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 2 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler