Salamlı Tarifler / Salamlı Cordon Bleu

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tüm sos malzemesini bir kasede çırpın ve buzdolabında bekletin.

2 Tavukgöğsünü enlemesine ortadan ikiye kesin ve ayırın. Streç filmi sağlam bir zemin üzerine açın ve tavukgöğsünü üzerine yerleştirin. Üzerine bir kat streç film kapatın ve döverek inceltin.

3 Üzerine AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ‘ı ve kaşar peynirini koyarak kapatın.

4 Sırayla önce tavuğu una, çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.

5 Tavaya sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.

6 Tavukları ekleyin ve her iki tarafı da altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.

7 Havlu kağıt serilmiş bir servis tabağının üzerine çıkararak fazla yağını alın. Ortadan ikiye keserek hardal sos ile servis yapın.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

    4 dilim AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    4 dilim kaşar peyniri

    2 adet yumurta

    Un

    Galeta unu

    sıvıyağ

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

  • Hardal sos için;

    1 yemek kaşığı yoğurt

    1 yemek kaşığı mayonez

    1 tatlı kaşığı hardal

    1 tatlı kaşığı soya sosu

    1 tatlı kaşığı bal

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler