Sucuklu Tarifler / Piroşki

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

2 Kalan süt, yağ ve yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve yaklaşık 30 dakika bekletin.

3 Hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin.

4 AYTAÇ GURME SUCUK ‘u zar şeklinde doğrayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın, soğanı ve pırasayı ekleyin, soteleyin. AYTAÇ GURME SUCUK ‘ları ilave edin ve sotelemeye devam edin.

5 Elde ettiğiniz yuvarlak hamurun yarısının ortasına, 2 yemek kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerini kalan poğaça gibi kapatın.

6 Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin.

7 Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Malzemeler

  • 125 g tereyağı

    50 g yaş maya

    1 tutam şeker

    Yarım çay bardağı tuz

    2 adet yumurta

    Yarım litre süt

    1 kg un

  • 3 adet pırasa

    1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

    125 g AYTAÇ GURME SUCUK

    2 adet yumurta sarısı

    3 yemek kaşığı çörek otu

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 20-25 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler