Salamlı Tarifler / Kremalı Salamlı Fettucıne

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Fettucine’yi büyük bir tencerede kaynayan tuzlu suda al dante kıvamına gelene kadar yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.

2 Tereyağını büyük bir tencerede eritin ve krema, kaşar peyniri, tuz ve çekilmiş tane karabiber ekleyin, peynir eriyip sos koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

3 AYTAÇ - DANA SALAM ‘ı uzunlamasına ince ince dilimleyin. Hazırladığınız sosun içine ekleyin ve 3-4 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

4 Fettucine’yi süzün kıyılmış maydanozla birlikte AYTAÇ - DANA SALAM ‘lı sosun olduğu tencereye aktarın ve makarnanın her yanı sosa bulanana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

5 Üzerine biraz daha çekilmiş tane karabiber serpin, maydanozla süsleyin ve yanında rendelenmiş kaşar peynirini koyduğunuz bir kaseyle hemen servis yapın.

Malzemeler

  • 350 g fettucine

    100 g AYTAÇ - DANA SALAM

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 + ¼ su bardağı krema

  • 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler