Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Tepsi Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Yufkaları ortadan ikiye kesin ve iki parçaya ayırın.

2 Yarım ay şeklindeki yufkaya süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz karışımını çırparak bir fırça yardımı ile her yerine sürün.

3 Geniş kısmına AYTAÇ KAVURMA ve baharat karışımından bir miktar koyun ve rulo yaparak fırın tepsisine dolayarak koyun.

4 Diğer yufkaları da aynı şekilde dolayarak tepsiye yerleştirin. Kalan sosu böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler

  • 4 adet yufka

    100 g AYTAÇ KAVURMA

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Kekik

    nane

    pulbiber

  • Sosu için:

    1 su bardağı süt

    1 çay bardağı sıvıyağ

    2 adet yumurta

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 14-16 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler