Jambonlu Tarifler / Grissiniye Sarılı Jambon

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Orta boy bir karıştırma kasesini içinde biraz sıcak su gezdirerek ısıtın ve suyu dökün. Mayayı kaseye koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Şekeri ekleyin ve bir çatalla karıştırdıktan sonra, maya eriyip köpüklenmeye başlayana kadar (5-10 dakika) dinlendirin

2 Unun üçte birini ekleyin ve bir kitle oluşturana ve kasenin kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar kaşıkla karıştırın.

3 Düz bir zemine biraz un serpin. Kasedeki hamurun tamamını alın ve kalan unu azar azar serperek 8-10 dakika yoğurun. Sonunda elde ettiğiniz yumuşak ve esnek hamuru top haline getirin.

4 30 gram bezeler yapın.

5 Daha sonra ufak oval şeklinde çubuklar yapın ve dinlendirin.

6 En son aşama olarak uzun düzgün çubuklar yapın.

7 Tepsinin enine uçları yağlı yerlere gelecek şekilde koyun ve uç kısımları parmakla bastırılarak ezin.

8 Yumurta akı sürün.

9 Susam serpin fırına verin.

10 Isınmış fırında 175 C yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

11 Soğuyunca jambonları grissinilere sıkıca sarın.

12 Servis yapın.

Malzemeler

  • 15 g maya

    50 ml su

    50 ml süt

    5 g toz şeker

    5 g tuz

  • 220 g un

    4 adet yumurta akı

    100 g susam

    30 dilim AYTAÇ DANA JAMBON

Detaylı Bilgi

  • 30 adet

  • 20 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15-20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler