Salamlı Tarifler / Mercimekli Ve Salamlı Makarna

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Doğradığınız kerevizi kaynayan tuzlu suda 6 dakika haşlayın.

2 Pırasayı doğrayın AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM’ı küp kesip tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile soteledikten sonra içine doğradığınız pırasayı ekleyin.

3 Mercimeği haşladıktan sonra süzüp sotelediğiniz sebzelerin içine ilave edin.

4 Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın.

5 Haşladığınız makarnayı süzdükten sonra hazırladığınız pırasalı sosla tavada birkaç dakika soteleyin. Biberiyeyle tatlandırıp servis yapın.

Malzemeler

  • 300 g kereviz 

    350 g makarna 

    200 g haşlanmış yeşil mercimek 

    120 g pırasa 

    2 yemek kaşığı tereyağı 

  • 1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM

    2 dal taze biberiye 

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi