Salamlı Tarifler / Tahinli Patates Salatası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Yumurtaları tuzlu suda haşlayıp kabuklarını süzün.

2 Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra dörde bölüp tuzlu suda haşlayın.

3 Patatesler haşlanırken taze otları ve soğanı karıştırın.

4 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ı jülyen doğrayın.

5 Derin bir kapta kornişon, AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM, kapari, zeytinyağı ve tahin ile taze ot karışımını harmanlayın.

6 Patatesler haşlandıktan sonra iyice süzüp bu karışımın üzerine alın, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

7 En son yumurtaları 8’e bölün ve karışıma ekleyin.

8 Fazla bekletmeden servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet büyük patates

    2 adet yumurta (haşlanmış)

    2 dal dereotu (ince kıyım)

    2 dal roka (ince kıyım)

    2 dal maydanoz (ince kıyım)

    1 dal taze tarhun (ince kıyım)

    1 dal taze biberiye

    1 paket AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM

  • 1 adet orta boy kırmızı soğan (ince dilimlenmiş )

    Birkaç adet kornişon (küp doğranmış)

    1 tatlı kaşığı kapari

    2 yemek kaşığı tahin

    Tuz

    taze çekilmiş karabiber

    Sızma zeytinyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 10 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler