Sucuklu Tarifler / Sucuklu Mantarlı Yufka Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Mantarları doğrayın. Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve mantarları soteleyin.

2 AYTAÇ GURME DANA SUCUK u doğrayın ve mantarla birlikte biraz daha kavurduktan sonra altını kapatın.

3 Beyaz peynir ve kaşar peyniri karıştırma kabına rendeleyin.

4 Tezgaha biraz un serpin ve 3 sıra olacak şekilde 2′li milföy hamurlarını bir kısmını üst üste gelecek şekilde dikdörtgen olarak yerleştirin. Birleşme kısımlarına bastırın. Merdane ile dikdörtgen fırın tepsisine göre hamuru açın.

5 Diğer milföy hamurları içinde aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru yerleştirin.Bir yufkayı parçalayın ve hamurun üzerine yerleştirin.

6 Mantarlı ve peynirli harcı üzerine dökün ve yayın.

7 Diğer yufkayı parçalayın ve harcın üzerine serpin. Diğer açmış olduğunuz yufkayı onun üzerine kapatın. Böreği dilimleyin.

8 Maden suyunu karıştırma kabına dökün. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin çırpın. Böreğin üzerine sosu gezdirin ve sosunu çekmesi için 20 dakika dinlendirin.

9 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 12 adet milföy

    2 adet yufka

    100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    100 g kaşar peyniri

    100 g beyaz peynir

    1 kase mantar

  • 1 şişe maden suyu

    2 adet yumurta

    1 çay bardağı sıvıyağ

    3 yemek kaşığı yoğurt

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler