Sucuklu Tarifler / Sucuklu Kaşarlı Bazlama

Paylaş :

Sucuklu Kaşarlı Bazlama

1 Unu karıştırma kabına alın. Ortasını açarak yaş mayayı ekleyin. Yoğurdu mayanın üzerine dökerek mayayı elinizle eritin. Üzerine ılık su ilave edin ve ortasından kenarlara doğru yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve un serperek iyice yoğurun.

2 Bir tepsiye un serpin. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. Üzerine hafif un serpin ve örtü örterek mayalanmaya bırakın.

3 İç harcı için, AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘u ve biberleri doğrayın.

4 Tavaya az sıvıyağ koyarak biberleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘ları ekleyin ve 1-2 dakika pişirmeye devam edin. Biraz soğuyunca üzerine kaşar peynirini rendeleyin.

5 Mayalanan hamur bezelerine elinizle bastırın. İç harcı paylaştırın ve ağızlarını büzerek kapatın.

6 Tekrar elimizle hafifçe bastırın. Un serpin ve ocak üzerinde gözleme aparatında pişirin.

7 Pişen bazlamaların üzerine tereyağı sürerek servis yapın.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un

    Yarım paket yaş maya

    1 su bardağı sulu yoğurt

    Tuz

    Su

    İçi için;

    2 adet kırmızıbiber

  • 3 adet yeşilbiber

    100 g kaşar peyniri

    100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    sıvıyağ

    Üzeri için;

    Tereyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler