Sucuklu Tarifler / Sucuklu Fırın Makarna

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Paketin üzerindeki tarife uygun olarak makarnayı hazırlayın.

2 Beşamel sosu için; tereyağını tencereye ekleyin ve unu ilave ederek, unun kokusu çıkana kadar kavurun. İçine soğuk su katarak kıvamını açtıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.

3 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. Muskat cevizi rendeleyin.Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Haşlanmış makarnayı süzün ve yağlanmış cam fırın kabına alın.

4 İçine küp doğranmış AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘u, parçalanmış beyaz peyniri ekleyerek karıştırın.

5 Üzerine beşamel sosu gezdirin.

6 Kaşar peynirini de rendeleyerek üstüne serpin.

7 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    500 g fırın makarna

    4 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    1 yumurta sarısı

    150 g beyaz peynir

    2 yemek kaşığı tereyağı

  • Bir tutam muskat

    Su

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Üzeri için;

    Kaşar peyniri

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler