Sucuklu Tarifler / Sucuklu Bezelye Çorbası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin, un sararıncaya kadar kavurun.

2 AYTAÇ ACILI ÇERKEŞ SUCUK ‘ları ince ince dilimleyin ve tencereye ekleyin. Su ve et suyunu ekleyerek iyice karıştırın.

3 Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.

4 Erişteler yumuşayınca bezelyeleri ekleyin. Krema ilave ederek yüksek ateşte 1 dakika pişirin.

5 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın, ocaktan alın.

6 Kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber serpin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı un

    5 su bardağı su

    100 g AYTAÇ ACILI ÇERKEŞ SUCUK

    1 su bardağı et suyu

    200 ml krema

  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)

    ½ su bardağı erişte

    2 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)

    Kırmızı pul biber

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 6 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler