Sucuklu Tarifler / Sucuk Köfteli Nohut

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Kaburgaları ya da kuzu kemiğini temizleyin, yıkayın ve bir tencereye alın.

2 Rendelenmiş soğanı, tereyağını, kaburgaları ekleyin, 5 dakika kavurun.

3 Üzerine salçayı, sarımsağı ve rendelenmiş domatesi de ilave edin, karıştırın.

4 Akşamdan suda bekletilmiş nohutları da üzerine ekleyin, kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin.

5 AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK’ları ezin içine bir şey koymadan küçük köfteler yapın ve yemeğin içine pişmesine yakın ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Malzemeler

  • 250 g AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK

    2 su bardağı nohut

    1 adet soğan

    500 g kaburga ya da kemik

    3 diş sarımsak

  • 2 adet domates

    1 yemek kaşığı salça

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı kimyon

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 50 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler