Sosisli Tarifler / Sosis Ve Kök Sebzeler İle Caponata

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Havuç ve patlıcanları yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın.

2 Bir tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.

3 İçine önce havuç sonra patlıcanları atın ve kızartın.

4 Ocağın altını kısın, doğranmış soğanı, sarımsağı ve maydanozun yarısını ekleyin.

5 1-2 dakika sonra kaparileri, çekirdekleri alınmış yeşil zeytinleri ve sirkeyi ekleyin.

6 Karışım kuru görnürse biraz daha zeytinyağı ekleyin.

7 Sirke iyice uçtuktan sonra soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış domatesleri ekleyin.

8 Ardından halka şeklinde doğranmış AYTAÇ DANA SOSİS ‘leride ekleyin ve 15 dakika kadar karıştırarak pişirin.

9 En son dolmalık fıstıkları ve doğranmış maydanozları ekleyin.

10 Birkaç dakika daha pişirin, kekikle süsleyin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 2 adet AYTAÇ DANA SOSİS

    400 ml zeytinyağı

    300 g patlıcan

    1 adet kırmızı soğan

    2 diş sarımsak

    1 bağ maydanoz

    2 yemek kaşığı kapari çiçeği

  • 8-10 adet yeşil zeytin

    2 yemek kaşığı sirke

    5 adet domates

    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    300 g havuç

    3 g kuru kekik

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 7 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20-25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler