Salamlı Tarifler / Salamlı Sahur Ekmeği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Unu karıştırma kabının içine alın ve ortasını açın. Yaş maya ve yoğurt suyunu ortasına ekleyin ve mayayı çözdürün. Yavaş yavaş karıştırın.

2 Sıvıyağ, tuz ve biraz su ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Mayalanması için dinlendirin.

3 Dinlendikten sonra bezelere ayırın. Bezeleri yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine biraz bastırın.

4 Yumurta sarısını üzerine sürün ve biraz daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

5 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ‘ı doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Mısırla birlikte karıştırın.

6 Pişen ekmeklerin üstlerini kesin. Ortasına bir tane fesleğen yaprağı ve hazırladığınız AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ‘lı karışımdan ekleyin.

7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Malzemeler

  • 4 su bardağı un

    Yarım paket yaş maya

    1 çay bardağı yoğurt suyu

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Tuz

    Su

    Üzeri için;

  • 100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    100 g kaşar peyniri

    3 yemek kaşığı haşlanmış mısır

    1 dal taze fesleğen

    2 adet yumurta sarısı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler