Salamlı Tarifler / Salamlı Rulo Krep

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Maydanozu ayıklayın blenderdan geçirin.

2 Krep için bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada 6 adet krep hazırlayın. Soğumaya bırakın.

3 Maydanozun yarısını, süzme yoğurt, beyaz peynir, kıyılmış dereotu, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın.

4 Düz bir zemine folyo serin. Krepleri folyonun üzerine dikdörtgen oluşturacak şekilde dizin.

5 Harçtan 3 yemek kaşığı ayırın, kalanını kreplerin üzerine yayın.

6 AYTAÇ - PİLİÇ SALAM dilimlerini aralık bırakmadan harcın üzerine dizin.

7 Dikdörtgenin dar kenarına salatalık turşusunu bir çizgi olacak şekilde dizin.

8 Folyo yardımı ile turşunun bulunduğu kenardan başlayarak rulo yapın. Şeklinin bozulmaması için ruloyu iyice sarın.

9 Buzdolabında en az 4 saat bekletin.

10 Dolaptan çıkartın, folyoyu alın. Üzerini ayırdığınız harç ile kaplayın.

11 Kıyılmış maydanoz ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta

    4 yemek kaşığı un

    2 su bardağı süt

    Tuz

    İçi için;

    1 demet maydanoz

    1 su bardağı süzme yoğurt

    200 g beyaz peynir

  • 200 g dilimlenmiş AYTAÇ - PİLİÇ SALAM

    5 adet salatalık turşusu

    1/2 yemek kaşığı zeytinyağı

    4-5 diş sarımsak

    Yarım demet dereotu

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler