Salamlı Tarifler / Salamlı Kabak Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ‘ı uzunlamasına ince doğrayın.

2 Kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

3 Bir kabın içerisine yufkaları erişteden daha büyük olacak şekilde doğrayın.

4 Kabakları, AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ‘ları, dereotunu, maydanozu, pul biberi, tuz ve çekilmiş tane karabiberi ilave edin ve harmanlayın.

5 Yağlı kağıt serili tepsinin içine, hazırlanan harcı serin ve 180 C fırında kızarıncaya dek pişirin.

6 Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırında bir süre daha bekletin.

7 Pişen böreği dilimleyin, üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapın.

Malzemeler

  • 2 adet yufka

    2 adet kabak (rendelenmiş)

    70 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM

    2 adet yumurta

    1/5 çay bardağı ayçiçeği yağı

    200 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

    ½ demet dereotu (ince kıyılmış)

    ½ demet maydanoz (ince kıyılmış)

  • Tuz

    karabiber

    pulbiber

    Üzeri için;

    yoğurt

    Sarımsak

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler