Salamlı Tarifler / Salamlı Kaşarlı Pide

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Unu karıştırma kabının içine alın ve ortasını açın.

2 Yaş mayayı ortasına koyun ve 1 çay bardağı ılık sütü ilave edin. Yaş mayayı karıştırarak çözdürün.

3 YavaşŸ yavaşŸ kenardaki unları ilave ederek yoğurun.

4 1 çay bardağı süt, sıvıyağ, tuz, biraz su ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

5 Hamurdan bezeler kopartın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

6 İç harcı için, kaşar peyniri ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ‘ı doğrayın.

7 Hamurun baş kısmına iç harcı serpin ve kenarlarını içe doğru kapatın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin.

8 Tepside mayalanması için biraz daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.

9 Önceden ısıtılmışŸ 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

10 Fırından çıkardıktan sonra pidenin üzerine tereyağı sürün ve servis yapın.

Malzemeler

  • 4 su bardağı un

    Yarım paket yaş maya

    2 çay bardağı süt

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    1 adet yumurta

    Tuz

    Su

  • İç harcı için:

    200 g kaşar peyniri

    100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    Üzeri için;

    Tereyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 9 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15-20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler