Sucuklu Tarifler / Rokalı Pide

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Domates sos için sos tenceresinde zeytinyağını ısıtıp kıyılmış soğan, kereviz sapı ve sarımsağı kavurun.

2 Doğranmış domatesleri ekleyin. Arada bir karıştırarak domatesler hafifçe suyunu çekene dek kaynatın.

3 Tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edip tatlandırın.

4 Domates sosunu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5 Pide hamuru için kuru maya ve 2 çorba kaşığı ılık sütü küçük bir kasede karıştırın.

6 Hamur yoğurma kabında elenmiş un, mayalı karışım, yumurtalar, tozşeker, tuz ve kalan sütü iyice karıştırın.

7 Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız pide hamurunu eşit parçalara ayırıp her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla açıp pide şeklini verin.

8 Üzerine hazırladığınız domates sostan sürün, dilimlenmiş mozzarella, doğranmış AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK ve biberleri yerleştirin.

9 Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pide hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp rokaları yerleştirin. Servis sırasında zeytinyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • Üzeri için;

    100 g mozzarella peyniri

    20 g roka

    40 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    20 g dolmalık sarı biber

    20 g dolmalık kırmızıbiber

    Hamuru için;

    1 kg un

    20 g kuru maya

    2 adet yumurta

    40 g toz şeker

  • 120 ml ılık süt

    Tuz

    Domates Sos İçin;

    1 kg domates

    200 g kıyılmış soğan

    50 g sarımsak

    70 g Zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 30 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler