Salamlı Tarifler / Patates Dolması

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Malzemeleri hazırlayın.

2 Havuçları, fasulyeleri, salamı, küp küp doğrayın. Bir tencerede Havuçları, bezelyeleri ve fasulyeleri ayrı ayrı haşlayın ve süzün.

3 Patatesi haşlayın.

4 AYTAÇ KLASİK SALAM ‘ları 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıttığınız bir tavada kızartın.

5 Patateslerin içlerini çıkartın.

6 Havuçları, bezelyeleri, fasulyeleri, bir kasede karıştırın. Kalan zeytinyağını, sirkeyi ekleyin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. Malzemeleri harmanlayın. İçlerini çıkarttığınız patateslere eşit olarak paylaştırın.

7 Üzerini ketçap ve mayonez ile süsleyin ve servis edin.

Malzemeler

  • 6 adet aynı irilikte uzun patates

    2 adet havuç (küp doğranmış ve haşlanmış)

    300 g iç bezelye (haşlanmış)

    300 g çalı fasulyesi (küp doğranmış haşlanmış)

    100 g AYTAÇ KLASİK SALAM

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4 yemek kaşığı sirke

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Üzeri için;

    Ketçap ve mayonez

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler