Sucuklu Tarifler / Mucari

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Soğanların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

2 Bir tavada tereyağını eritin, Ayçiçek yağını ilave edin ve ısıtın.

3 Soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar pişirin.

4 AYTAÇ GURME SUCUK ‘u küçük küçük doğrayın ve tavaya ilave edin. Yaklaşık 3 dakika daha pişirin ve ayrı bir yere alın. Tuz, çekilmiş tane karabiber ve kuru nane ile lezzetlendirin.

5 Yumurtalardan birinin sarısını ayırın.

6 Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu ilave edin, mikserle karıştırın.

7 1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edin.

8 Soğanlı ve AYTAÇ GURME SUCUK ‘lu harcı hamura ilave edin, karıştırın.

9 Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın, hafifçe un serpin.

10 Hamuru tepsiye aktarın, fırça yardımı ile 1 adet yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

11 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar mısır unu

    1 su bardağı un

    100 g AYTAÇ GURME SUCUK

    4 yemek kaşığı tereyağı

    2 adet yumurta

  • 500 g yoğurt

    500 g soğan

    1 çay bardağı Ayçiçek yağı

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Kuru nane

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25-30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler