Sosisli Tarifler / Kır Pidesi

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Unu eleyip, içine kalan malzemeyi ve yeterince ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

2 Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra, limon büyüklüğünde bezelere ayırarak bir süre daha dinlendirin.

3 Her bir bezeyi elimiz ile oval şekilde açın.

4 Ortasına mozzarella peyniri serpiştirin.

5 Dilimlenmiş AYTAÇ KLASİK SUCUK ve AYTAÇ KLASİK SOSİSleri ekleyin. Hamurun kenarlarını iç malzemesi gözükmeyecek şekilde üstten birleştirerek kapatın.

6 Hazırladığımız pidelerin üzerine ayran ile çırptığımız yumurta sarısı sürüp, önceden190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 1 kg un

    50 g maya

    50 g tozşeker

    50 g tuz

    50 g sıvıyağ

    1 adet yumurta

    İçi için;

  • 150 g AYTAÇ KLASİK SUCUK (dilimlenmiş)

    6 adet AYTAÇ KLASİK SOSİS(dilimlenmiş)

    2 su bardağı mozzarella peyniri rendesi

    Üzeri için;

    1 adet yumurta sarısı

    1/2 çay bardağı ayran

Detaylı Bilgi

  • 6 Kişilik Servis

  • 20 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler