Sucuklu Tarifler / Humuslu Börek

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, robottan geçirin. Bir kaseye aldığınız nohuta, tahini ekleyip iyice karıştırın.

2 Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu, tahinli nohuta karıştırarak iyice yedirin.

3 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘ları ekleyip karıştırın.

4 Bir tepsiye yufkayı dışarıya sarkacak şekilde yayın.

5 Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yufkanın üzerine karışımdan bir kepçe gezdirin. Aralarına bu karışımdan gezdirerek 3 yufkayı üst üste koyun.

6 Yufkanın üzerine hazırladığınız humusu yayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde üzerine koyun. Kalan harcı üzerine dökün.

7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut 

    1 su bardağı tahin 

    1 çay bardağı zeytinyağı 

    2 adet limon 

    1 çay kaşığı toz kırmızı biber 

    ½ su bardağı su 

    1 çay kaşığı şeker 

    Maydanoz 

  • Tuz 

    100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK (küçük doğranmış) 

    1 su bardağı süt (aralarına sürmek için ) 

    1 su bardağı soda 

    1 çay bardağı zeytinyağı

    3 adet yumurta

    1 kg yufka 

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler