Salamlı Tarifler / Havuçlu Bulgur Salatası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Zeytinyağını tavada ısıtın ve havuçları ekleyin. 3-5 dakika kadar, havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. AYTAÇ MACAR SALAM’ları da doğrayın ve tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin.

2 1 çay bardağı ince bulgura, üstünü çok az geçecek kadar sıcak su ilave edin. Üstünü kapatarak kabarmasını sağlayın.

3 Cevizleri, çam fıstığını ve susamı ekleyin.

4 Taze soğanı ince ince doğrayın ve kaseye ekleyin.

5 Taze kekik, nane ve maydanozu da kıyın, bulgurun üzerine ekleyin.

6 Havuçları ve AYTAÇ MACAR SALAM’ları da kaseye ilave edip harmanlayın.

7 Ayrı bir kasede limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin.

8 Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.

9 Servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet havuç (küp doğranmış)

    1 çay bardağı ince bulgur

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    100 g AYTAÇ MACAR SALAM

    50 g ceviz

    50 g susam

    50 g çam fıstığı

    1/2 demet taze soğan

  • 2 dal taze kekik

    2 dal taze nane

    2 dal maydanoz

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Limon suyu veya nar ekşisi

    1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 6-7 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler