Sucuklu Tarifler / Domatesli Sucuklu Bulgur Pilavı

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u küp şeklinde doğrayın.

2 Domatesleri rendeleyin.

3 Bulgurları yıkayıp tuzlu suda 30 dakika bekletin.

4 Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u ilave edip kavurun.

5 Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.

6 2-3 dakika sonra domatesleri ekleyip karıştırın.

7 2.5-3 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın.

8 Kaynadıktan sonra tuz ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara suyunu kontrol ederek kısık ateşte pişirin.

9 Piştikten sonra ocaktan alın.

10 15-25 dakika bekletin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

    1 yemek kaşığı tereyağı

    200 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    2 domates

  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

    2.5-3 su bardağı sıcak su

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 8 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler