Sucuklu Tarifler / Sucuklu Peynirli Konya Pidesi

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekleyin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve eritilen tereyağın bir kısmı, yumurta, mayalı süt ve tuz ekleyin, yoğurun.

2 Yoğurulan hamur kulak memesi yumuşaklığında olunca üzerini nemli bir bezle örtüp, iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.Kaşarı rendeleyin ve AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘u da küçük küçük doğrayın.

3 Açtığınız hamurların üzerine rendelenmiş kaşar ve doğranmış sucukları ekleyin.

4 Pidelerin kenar kısımlarını bükün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

5 Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin ve tepside mayalanmaya bırakın.

6 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Malzemeler

  • Hamuru için;

    4 su bardağı un

    1 su bardağı ılık süt

    40 g yaş maya

    1 adet yumurta sarısı

    1 adet yumurta

    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    İçi için:

    100 g kaşar peyniri

    125 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    Üzeri için:

    2 adet yumurta sarısı

    2 yemek kaşığı haşhaş

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 25 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler