Sucuklu Tarifler / Sucuklu Davet Pilavı

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Mantarları doğrayın. Soğanı kıyıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.

2 Mantar ve bezelyeyi ekleyip kavurun. Salçayı sulandırıp ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

3 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK ları dörde bölün ve kalan yağda kızartın.

4 Fırını 180 °C'ye ayarlayın.

5 Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp, süzün. 2 yumurta, tereyağı ekleyip iyice karıştırın.

6 Derin bir kalıbı yağlayıp, pilavın yarısıyla tabanını ve kenarlarını kaplayın.

7 Ortasına sebzeli karışım, AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları, kaşar peyniri rendesini ilave edip, kalan pilav ile üzerini kaplayın.

8 Fırında pişirip, servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç

    4 adet mantar

    1 su bardağı taze bezelye

    1 adet soğan

    3 adet yumurta

    2 yemek kaşığı salça

    2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi

    5 dilim AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    ½ çay bardağı su

    6 yemek kaşığı sıvıyağ

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler