Sucuklu Tarifler / Sucuklu Çatlak Çörek

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Derin bir kabın içerisinde tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı karıştırın.

2 Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.

3 Hamuru buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.

4 Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın.

5 Hazırladığınız bezeleri merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.

6 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim AYTAÇ GURME SUCUK koyup, kapatın. Yuvarlak şekil verip, fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.

7 Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

8 Keskin bir bıçakla artı seklinde çizin.

9 Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler

  • 250 g tereyağı (eritilip soğutulmuş)

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 su bardağı yoğurt

    Yarım kahve fincanı sirke

    Tuz

    ¼ su bardağı maden suyu

    1 paket kabartma tozu

    1 adet yumurta

  • Aldığı kadar un

    İçi için;

    100 g rendelenmiş kasar peyniri

    150 g AYTAÇ GURME SUCUK

    Üzeri için;

    1 adet yumurtanın sarısı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 20 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20-25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler