Sosisli Tarifler / Sosisli Patates

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Patatesleri yıkayın, 15 dakika tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Küp doğrayın.

2 AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS’leri ince doğrayın.

3 Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra dilimleyin.

4 Toz şekeri büyük bir tavada eritin, üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Köpük köpük olunca elmaları ekleyip 2 dakika karamelize edin.

5 Sirkeyi hardal ile karıştırın elmaların üzerine dökün. Bir iki kere karıştırın, ocağı kapatın ve elmaları bu şekilde bekletin.

6 Diğer tarafta tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin, mutfak robotunda çekin.

7 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ekmeklerin üzerine ekleyin.

8 Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada ısıtın ve AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS leri ilave edin ve soteleyin. Elmalar ile karıştırın.

9 Bir salata kasesine önce elmalı AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS leri, sonra küp doğranmış patatesleri ilave edin ve karıştırın.

10 Tereyağlı ekmek kırıntılarını ve kıyılmış maydanozları serpin, servis yapın.

Malzemeler

  • 1 kg küçük boy patates

    5 adet AYTAÇ - PİLİÇ KOKTEYL SOSİS

    2 adet ekşi elma

    2 yemek kaşığı tozşeker

    4 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

    1 yemek kaşığı hardal

    2 dilim bayat tost ekmeği

    1 demet maydanoz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler