Salamlı Tarifler / Salamlı Ilık Patates

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Patateslerin kabuğunu soyun ve tuzlu suda naneyle birlikte yumuşayana kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın. Suyunu süzün, biraz soğumaya bırakın, ardından bir salata kasesine alın.

2 Yağı bir kızartma tavasında kızdırın, soğanı ekleyin yumuşayana kadar hafif ateşte kavurun. İnce küpler halinde doğranmış AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ‘ı ilave edin ve 1 dakika kızartın.

3 Sarımsağı ekleyin, 1 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış otları, sirkeyi, hardalı ilave edin, tuz ve karabiber ekin.

4 Karışımı patateslerin üzerine ilave edin, harmanlayın ve ılık olarak servis yapın.

Malzemeler

  • 900 g küçük boy taze patates

    175 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    1 dal taze nane

    1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 adet doğranmış soğan

    2 diş dövülmüş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

    1 küçük demet doğranmış taze soğan

    1 yemek kaşığı elma sirkesi

    1 yemek kaşığı bütün olarak hardal tohumu

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 7 Dk. Hazırlama Süresi

  • 13 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler