Salamlı Tarifler / Sütlü Mısır Çorbası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Zeytinyağını ısıtın, soğan, sarımsak ve kırmızıbiberleri ekleyin.

2 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ı küp doğrayın.

3 Karıştırarak orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika soteleyin.

4 Delikli kepçe ile kırmızıbiberleri bir tabağa alın.

5 Soğanların üzerine, patates, mısır, süt ve tavuk suyunu ekleyin.

6 Yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 20 dakika pişirin.

7 Mısırlı patatesin yarısını ve fıstıkların yarısını püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.

8 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ı, püreyi, kalan mısırlı patatesle karıştırın, kremayı ekleyin, tuz serpin ve arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar ısıtın. Kalan fıstık ve karabiber serperek servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM

    450 g tane mısır

    1 adet soğan (küp doğranmış)

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

    1 adet etli kırmızıbiber (ince yarım ay kesilmiş)

    1 adet büyük boy patates (iri küp doğranmış)

    1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış)

  • 300 ml süt (kaynar)

    300 ml tavuk suyu (kaynar)

    100 ml krema

    100 g yer fıstığı (tuzsuz

    hafif kavrulmuş

    iri dövülmüş)

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler