Sucuklu Tarifler / Patlıcanlı Sucuklu Pide

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Hamurun mayasını 50 ml ılık sütte karıştırın

2 Küçük bir tavada yağı eritip soğumaya bırakın.

3 Unu büyükçe bir kaseye eleyin. Ortasını açın. Maya ile 50 ml su koyarak elinizle biraz karıştırın.

4 Yumurtaları ortasına kırın, tuzu ve yağı ekleyerek yoğurarak hamur haline getirin.

5 Üzerini örterek ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın.

6 Hamur mayalandıktan sonra tekrar iyice yoğurun, ikiye ayırın.

7 Bir parçasını uzun bir rulo yapın ve 6 parçaya kesin. Her bir parçayı merdane ile oval olarak açın.

8 Közlenmiş patlıcanları süzün. İnce ince doğrayın.

9 AYTAÇ ACILI SUCUK ‘u küp küp doğrayın.

10 Kaşarpeyniri rendeleyin.

11 Patlıcanları karabiber, tuz ve kaşar rendenin yarısı ile harmanlayın.

12 Muskatı ekleyin.

13 Oval açtığınız hamurların ortasına patlıcanlı harcı yayın. Üzerine sucukları serpin.

14 Hamurun kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarını büzün.

15 Kalan kaşar peyniri serpin, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler

  • 1/2 kg un

    25 g maya

    125 g tereyağı

    2 adet yumurta

    100 ml süt

    50 ml su

  • 5 adet közlenmiş patlıcan

    1/2 çay kaşığı muskat

    350 g AYTAÇ ACILI SUCUK

    300 g kaşar peyniri

Detaylı Bilgi

  • 6 Kişilik Servis

  • 30 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15-20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler