Sucuklu Tarifler / Pırasalı Tart

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını düz bir zemine yerleştirin. Tart kalıbı büyüklüğünde açın ve kalıplara yerleştirin.

2 Patatesleri ince kıyıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kalan sıvıyağda halka doğranmış pırasaları kavurun.

3 Tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin, koyulaşana kadar pişirin.

4 Kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın.

5 Ocaktan alıp halka doğranmış AYTAÇ GURME SUCUK ‘u ekleyin.

6 Milföy hamurlarının üzerine paylaştırın.

7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 3 adet pırasa

    4 adet milföy hamuru

    2 adet patates

    4 yemek kaşığı sıvıyağ

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı süt

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    1 adet AYTAÇ GURME SUCUK

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25-30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler