Sucuklu Tarifler / Nohut Salatası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK’u minik küpler halinde doğrayın.

2 Soğuk suda yıkadığınız nohutları süzün ve geniş bir servis kâsesine koyun.

3 Domatesleri, maydanozu ve kapariyi nohutlara ekleyin ve karıştırın.

4 Sosu için küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, tuz ve çekilmiş tane karabiberi karıştırın.

5 Buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.

6 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK’ları zeytinyağı ısıttığınız bir tavada soteleyin. Nohutlu karışıma ekleyin.

7 Yumurta dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK

    2 su bardağı haşlanmış nohut

    2 orta boy domates (küpler halinde kesilmiş)

    1 yemek kaşığı kapari (süzülmüş)

    2 yemek kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)

    Servis için;

  • 4 adet dörde bölünmüş lop yumurta

    Sosu için;

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    3 yemek kaşığı üzüm sirkesi

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 7 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler