Salamlı Tarifler / Mantar Soslu Et Dolması

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin.

2 Tereyağın yarısını bir tavada eritin. 1 diş sarımsağı ilave edip pembeleşince tavadan alın.

3 Mantarları ekleyin. 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.

4 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ekip ateşi kısın. Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. Bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alın ve sıcak olarak bekletin.

5 Tavada kalan karışıma küp doğranmış AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ve iri doğranmış AYTAÇ - DANA SALAM ‘ı ilave edin harmanlayın.

6 AYTAÇ - DANA SALAM ve AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK karışımını bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.

7 Her birini rulo yapıp kürdanla tutturun, üzerine un serpin.

8 Kalan yağı bir tavada eritin. Et dolmalarını yağa ilave edin çevirerek pişirin.

9 Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin. Orta ateşte 20 dakika pişirin.

10 Bu arada beklettiğiniz mantarı, dolmaların üzerine dökün ve 3 dakika daha pişirin.

11 3 yemek kaşığı krema ekleyin.

12 Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler

  • 300 g mantar

    5 yemek kaşığı tereyağı

    1 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

    80 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK

    8 dilim AYTAÇ - DANA SALAM

    8 dilim dana biftek

  • 1 yemek kaşığı un

    2 yemek kaşığı sirke

    Yarım su bardağı su

    3 yemek kaşığı krema

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler