Salamlı Tarifler / Limon Soslu Salamlı Kabak

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Kabakları az tuzlu kaynar suda 3-4 dakika veya hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.

2 Diğer taraftan mısır unu dışındaki tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın, kaynamaya bırakın.

3 Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra, 2 tatlı kaşığı su ile karıştırdığınız mısır ununu ekleyin.

4 Sos koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın.

5 AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ‘ı küp küp doğrayın, ayrı bir tavada soteleyin ve sosa ekleyin, karıştırın.

6 Sosu, haşlayıp süzdüğünüz kabakların üstüne dökün ve her tarafını kaplaması için tencereyi sallayarak biraz ısıtın.

7 Sıcak bir servis tabağına aktararak servis edin.

Malzemeler

  • 50 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM

    350 g baby kabak

    4 dal taze soğan (ince doğranmış)

    2 buçuk cmlik taze kök zencefil (rendelenmiş)

    2 yemek kaşığı elma sirkesi

    1 yemek kaşığı light soya sosu

  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker

    3 yemek kaşığı sebze suyu

    Yarım limonun ve yarım portakalın ince rendelenmiş kabuğu ve suyu

    1 tatlı kaşığı mısır unu

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 10 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler