Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Düğün Çorbası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tencereye 6 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın.

2 Mayonez tenceresine un, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz, ak biber, yumurta sarısı ve 1su bardağı soğuk suyu ekleyin ve akışkan hale gelene kadar çırpın.

3 Su kaynadıktan sonra süzgeçle karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla ters yüz yaparak bağlayın.

4 Bir taşım kaynayana kadar karıştırın. Tereyağında kekiği yakın ve çorbanın içerine ekleyin.

5 Sarımsak granülüde ekleyin ve kaseye alın.

6 AYTAÇ KAVURMA’yı küp küp doğrayın ve çorbaya ekleyin.

7 Sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 150 g AYTAÇ KAVURMA

    2 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı tereyağı

    7 su bardağı su

    1 dal taze kekik

  • 1 adet yumurta sarısı

    Granül sarımsak

    Sirke

    Tuz ve çekilmiş tane ak biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 11 Dk. Hazırlama Süresi

  • 10 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler