Sucuklu Tarifler / İtalyan Usulü Sucuklu Sebze Güveç

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Patlıcanın kabuklarını soyun. Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin.

2 Güveç kabına sırayla ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin.

3 Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini aktarın.

4 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK’u dilimleyin ve sebzelerin üzerine ekleyin.

5 Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin üzerinde gezdirin.

6 Yağlı kağıt kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40- 45 dakika pişirin.

7 Güveci çıkarın, yağlı kağıdı alın ve üzerine mozzarella peynirini ilave edin. Tekrar fırına verin. Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK

    200 g ayıklanmış bamya

    1 adet patlıcan

    1/2 su bardağı bezelye

    3 adet domates

    1 adet soğan

    1 adet kabak

    3 diş sarımsak

  • 1 adet kırmızıbiber

    2 adet yeşil biber

    150 g mozzarella peyniri

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 çay bardağı domates püresi

    Yarım su bardağı sıcak su

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 40-45 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler