Sucuklu Tarifler / Biberli Paella

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Fırında kullanmaya uygun geniş bir tava ve malzemeleri kavurmak için normal bir tava hazırlayın.

2 Dolmalık biberleri ince şeritler halinde kesin, sarımsağı ince kıyın.

3 AYTAÇ DANA SUCUK ları halka şeklinde dilimleyin.

4 AYTAÇ PİLİÇ FİLETO ları küçük parçalar halinde kesin. Soğanları kıyın.

5 Dolmalık biber, bütün haldeki küçük kırmızı biber ve sarımsağı bir tavaya koyduktan sonra 1-2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

6 AYTAÇ DANA SUCUK ve bezelyelerle birlikte diğer tavaya alın. AYTAÇ PİLİÇ FİLETOları geri kalan yağda kavurun.

7 Yağını süzerek tavaya katın. Soğan ve pirinci tavada kalan yağda pembeleştirin.

8 Tavuk suyu ve safranı katın, kaynatın, zeytinlerle birlikte paella tavasına ekleyin.

9 Acı biber ve tuz koyun. Kapağını kapatın, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin.

10 Ardından 10 dakika süreyle ağzı açık olarak pirinçler tane tane olana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 5 adet kırmızı dolmalık biber

    4-5 diş sarımsak

    300 gr. AYTAÇ DANA SUCUK

    350 gr. AYTAÇ PİLİÇ FİLETO

    1 adet soğan

    3 adet küçük kırmızı biber

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    150 gr. bezelye

  • 1.5 su bardağı pirinç

    1.5 su bardağı tavuk suyu

    1 tutam safran

    70 gr. siyah zeytin

    Acı kırmızı biber

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35-40 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler